Dulceata de cirese

de Criss in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 12469 vizualizari

 

Clatitele cu dulceata sunt printre favoritele noastre si cel putin o data pe saptamana obisnuiesc sa fac acest desert simplu dar cred, pe placul tuturor. De aceea in fiecare an obisnuiesc sa fac si dulceata din fructele de sezon. Am facut deja capsuni si acum a venit randul cireselor. Urmeaza visinele, caisele, piersicile. :)
Si pentru ca e vara si foarte cald si nu e o placere sa te coci in bucatarie, am preferat varianta rapida pentru dulceata de cirese,cu gelfix.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1
  • 7 borcane sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Cum prepar eu dulceata de cirese:

Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot zaharul. Din momentul in care incep sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se indeparteaza spuma formata. Se pune dulceata de cirese  in borcane sterilizate, se inchid borcanele cu dulceata de cirese si se rastoarna 5 minute pe capac. 

Am avut si ajutor. Alex mi-a scris si lipit etichetele . :)

TIPS-URI

1

daca ciresele sunt foarte dulci puteti adauga in dulceata de cirese si felii de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

02.07.2011, 17:09

MaryaAndrea 1

07.06.2017, 22:25

dulceata cu gelfix trebuie dustulita??

Criss 1

11.06.2017, 15:19

Nu trebuie. Gel fix este un foarte bun conservant.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare