Dulceata de cirese

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 27 Iun 2011 | 6057 vizualizari

 

Cum va spuneam, am mai avut o surpriza: o ladita plina cu cirese (neprogramate, desigur :D). Aveam in plan si dulceata de cirese, dar nu asa curand. Imi place tare mult dulceata (cam de orice fel), dar acum sper sa fac pauza cateva zile :))).

 

INGREDIENTE

  • 5,5 kg cirese fara codite si samburi
  • 5 kg zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Spalam bine ciresele si le indepartam coditele. Apoi urmeaza munca cea grea: scoaterea samburilor. Eu am fost inspirata si pe iarna am achizitionat un aparat pentru scos samburii :)). Daca faceti dulceata pentru iarna, atunci merita cumparat. Daca nu il aveam cred ca mergeam la servici direct de langa oala cu dulceata :))))

Asezam intr-o oala cate un rand de cirese apoi un strat de zahar. Lasam cateva ore pana isi lasa sucul. Eu nu le-am lasat pentru ca era deja tarziu si chiar ca ma apuca dimineata facand dulceata :D.

Punem oala pe foc mic (eu am folosit si de aceasta data plita, pe care am pus-o sub oala) si lasam sa fiarba, indepartand spuma formata.

Cand incepe sa se lege siropul, verificam consistenta punand cateva picaturi pe o farfurie. Daca este prea subtire si curge, mai lasam sa fiarba. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea cateva clocote apoi stingem focul.

Punem dulceata in borbane spalate si sterilizate. Punem capacele si intoarcem borcanele pe capac. Acoperim bine si le lasam pana a doua zi sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit le depozitam langa restul dulceturilor facute pentru iarna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]