Dulceata de cirese

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 17 Iun 2013 | 6969 vizualizari

 

Acum, ca au invadat pietele,in toate culorile si aromele, ar fi pacat sa nu le conservam in dulceata de cirese aromata si buna pentru zilele reci de iarna.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie mare (de ciorba) cu varf cu cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu zahar peste ele. Se lasa asa pana a 2a zi. Se pune dulceata de cirese la foc mic si se ia din cand in cand spuma formata.

Se tine pe foc approx 1,5 - 2 ore. Cand este aproape gata, adica dulceata de cirese este legata, se adauga zaharul vanilat si sarea de lamaie.

Dulceata de cirese se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

TIPS-URI

1

puteti adauga in dulceata de cirese, in loc de sare de lamaie, o jumatate de lamaie feliata, fiarta cateva minute inainte de a opri focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

17.06.2013, 22:45

mmmmmmm,deja ma duce cu gandu la niste clatite cu o asa dulceata!

_Alina_ 1

18.06.2013, 07:58

Constelatialeu 1

30.06.2013, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene