Dulceata de cirese

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 17 Iun 2013 | 6792 vizualizari

 

Acum, ca au invadat pietele,in toate culorile si aromele, ar fi pacat sa nu le conservam in dulceata de cirese aromata si buna pentru zilele reci de iarna.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie mare (de ciorba) cu varf cu cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu zahar peste ele. Se lasa asa pana a 2a zi. Se pune dulceata de cirese la foc mic si se ia din cand in cand spuma formata.

Se tine pe foc approx 1,5 - 2 ore. Cand este aproape gata, adica dulceata de cirese este legata, se adauga zaharul vanilat si sarea de lamaie.

Dulceata de cirese se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

TIPS-URI

1

puteti adauga in dulceata de cirese, in loc de sare de lamaie, o jumatate de lamaie feliata, fiarta cateva minute inainte de a opri focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare