Dulceata de cirese rosii

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 3 Oct 2018 | 3523 vizualizari

 

Mai nou am micsorat cantitatea de zahar. Eu faceam dulceata la proportia de 1/1.
 

 

INGREDIENTE

  • 2,2 kg cirese rosii fara samburi
  • 1,6 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 3 plicuri de zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese rosii:

Ciresele se spala si se scot samburii.

Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.

A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.

Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece).

Se pune zaharul vanilat, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este.

Se pune, fierbinte, in borcane spalate si sterilizate in cuptor deasemeni fierbinti.  

Se pun capacele si se intorc invers pe capace pentru 10 minute.

Se pun in prosoape pentru racire.

Dupa racire completa, se eticheteaza si se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din cirese de mai