Dulceata de dovleac

de Julie in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 4792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de dovleac,
  • 200 ml apa, 
  • 1 kg zahar,
  • 1 lamaie,
  • 1 portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat  (aprox 25 min).  Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac