Dulceata de gogonele

de Bucataras in Dulceata / Gem, 14 Oct 2016 | 12598 vizualizari

 

Dulceata de gogonele e ceva ce trebuie sa incerci. Rosia nu e leguma, e fruct si gogonelele nu trebuie mancate doar murate. Dulceata de gogonele se poate manca simplu, cu paine si unt, sau cu o carne grasa sau fois gras, fiind un pic acrisoara de la sucul de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Gogonele – 2 kg ( dupa curatare)
  • Zahar - 1 kg
  • 1 pastaie de vanilie.
  • Sucul de la 4 lamai
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Cuisoare – 1/2 lingurita
  • Baton de scortisoara – 1 buc
  • Ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • Anason – 2 stelute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gogonele:

Pasii de preparare:

  1. Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele.
  2. Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si pune-l in oala cu gogonele. Adauga ghimbirul ras si coaja de lamaie, si o pastaie de vanilie. Poti inlocui pastaia cu 2 linguri extract de vanilie.
  3. Pune-le la fiert la foc mic. Intr-o ora ar trebui sa fie gata, dar cel mai bine pune putina dulceata pe o farfurie si asteapta cateva minute, daca se incheaga inseamna ca e gata.
  4. Pune dulceata fierbinte in borcane si intoarce-le cu capacul in jos, pentru a se sigila. Pune o patura deasupra si lasa-le sa se raceasca. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura