Dulceata de pepene galben

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 11 Aug 2015 | 6720 vizualizari

 

De foarte mult timp mi-am dorit sa incerc aceasta dulceata, insa, personal, ma asteptam la mai mult :)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg miez de pepene galben
  • sucul de la 3 lamai
  • 3 kg zahar
  • cate 750 ml apa pentru fiecare kg de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic.

Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala.

Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie.

Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita.

Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se aleg pepenii ce emana un miros puternic, parfumat.

2

Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene

3

Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie

4

Se poate aromatiza dupa gust cu menta sau busuioc verde, scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici