Eclere cu banane

de mimmi in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 5080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji:
  • 65 g faina,
  • 50 g margarina,
  • 130 ml apa,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 2 banane,
  • Topping de ciocolata,
  • biscuiti sau napolitane,
  • Pentru crema:
  • 75 g zahar,
  • 25 g cacao,
  • 1 pahar apa,
  • 2 lingurite amidon pentru prajituri,
  • 30 ml lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu banane:

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute,pana prind o crusta aurie.

Pentru crema: Fierbem apa, zaharul si pudra de cacao intr-o oala adanca, la foc mediu, si amestecam constant.  Dupa ce zaharul se dizolva, adaugam amidonul amestecat cu lapte. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Taiem cojile pe din doua,le umplem cu crema,punem pe fiecare o jumatate de banana,taiem un biscuite pe din doua si le punem pe banana. Stropim cu topping si servim.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata