Eclere cu crema de cafea

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Ian 2011 | 13172 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 4 oua

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingura zahar pudra

Glazura:

  • 1 lingura cafea solubila
  • 2 linguri esenta de rom
  • 150 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cafea:

Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.

Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.

Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.

Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un posh si pritam bastonase de marimea unui deget, pe tava tapetata cu hartie.

Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.

Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.

Lasam cojile la racit pe un gratar.

Glazura:

Amestecam zaharul pudra cu cafeaua si esenta de rom.

Ungem capacele eclerelor cu glazura si le punem deoparte.

Crema:

Batem bine frisca apoi adaugam cafeaua si zaharul pudra.

Punem crema in posh si umplem eclerele.

Punem capacele glazurate si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]