Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 5448 vizualizari

 

Este prima oară când fac eclere,aşa că n-am fost prea mulţumită de rezultat.Va trebui să mai lucrez puţin la reţetă.Gustul a fost mulţumitor dar m-au dezamăgit ca şi aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 5 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml frisca naturala 32% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Capsuni
  • Zahar pudra de presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni:

Am pregatit mai întâi cojile de eclere.

Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.

Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic cu un tel câteva minute.

Am lasat sa se raceasca putin,apoi am adaugat pe rând ouale,amestecând bine dupa fiecare.

Am pus cu ajutorul unui poş compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am facut forme lunguiete sau rotunde.Mi-au placut mai mult cele rotunde cum au iesit.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,primele 10 minute la foc mai iute,apoi am redus focul si am mai lasat 15 minute.

Dupa ce s-au copt ,le-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat putin lapte.Am pus si amidonul,apoi aromele.

Am încalzit laptele si l-am pus peste crema de galbenusuri.

Am transferat amestecul într-o cratita la foc mic.

Am amestecat cu telul tot timpul,pâna s-a îngrosat si a avut consistenta unei budinci.

Am pus untul  si am amestecat pâna s-a topit.

Dupa ce s-a racit putin am pus-o la frigider.

Nu prea stiu din care motive a cam refuzat sa se întareasca.

Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra fiind o frisca neîndulcita.

Am taiat cate un capac eclerelor,am pus crema,frisca si bucati de capşuni.

Le-am lasat la rece  cam o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]