Eureka--reteta de peste 100 de ani

de adnia in Prajituri, 6 Sep 2013 | 4830 vizualizari

 

Vazand cat de mult ati apreciat reteta veche de Ernestines din bucataria Casei Capsa, am adus astazi o alta prajitura foarte gustoasa, Eureka. Si daca va incanta si pe voi, va invit s-o preparati si sa-mi spuneti si mie cum a iesit!
Reteta este una foarte simpla, rapida, iar rezultatul este foarte savuros.

 

INGREDIENTE

  • -125 g unt la temperatura camerei
  • -125 g zahar
  • -170 g faina alba de grau
  • -1 ou intreg
  • -4 galbenusuri
  • -1 cana mure proaspete
  • -1 ceasca migdale crude
  • -zahar pudra pentru finisare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eureka--reteta de peste 100 de ani:

Untul se alifiaza si se mixeaza intr-un bol, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si se obtine o spuma fina. Apoi, lucrand tot cu mixerul, se incorporeaza oul, apoi cate putin din faina, galbenusurile (pe rand) si restul de faina. In final, se va obtine o pasta fina. 

Se trece la montarea prajiturii: intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna cu lingura jumatate din aluat, se presara murele proaspete, iar dupa aceea se toarna si restul de aluat. Se niveleaza bine cu lingura inmuiata in apa. Ultimul pas este ca prajitura sa se decoreze cu migdale crude, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Se lasa la racorit, apoi se scoate pe un gratar si se pudreaza cu zahar pudra. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eureka--reteta de peste 100 de ani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]