Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe

de DinDragostePentruGatit in Paste, 2 Apr 2012 | 4641 vizualizari

 

Ceva foarte simplu și lejer dar gustos pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 2 roșii;
  • 2 căței de usturoi măricei;
  • ulei de măsline;
  • 1/2 lămâie;
  • oregano, busuioc;
  • sare, piper.
  • 400 g paste fundițe sau ce vă place. Mie-mi plac fundițele :).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe:

- Se spală, se taie dovlecelul în două (depinde de mărimea lui) apoi felii de-a lungul. 

- Vinetele se decojesc și se taie la fel ca dovleceii. Se stropesc cu zeamă de lămâie (să nu se oxideze) și se pun pe grill-ul încins (eventual uns cu puțin ulei).

- Roșiile se opăresc în apă fierbinte, se decojesc se taie rondele și se pun de-o parte într-un bol.

- Vinetele și dovleceii se țin pe grill până „prind culoare”, apoi într-o tigaie încinsă se pune ulei de măsline, se călește rapid o mică parte din usturoi, (restul se adaugă la sfârșitul prerarării), se așează feliile de vinete și dovlecei peste care roșiile.

Se condimentează cu sare, busuioc, oregano, piper și restul de usturoi; se mai lasă 4-5 minute pe foc... et voilà!

De data asta nu mai am celebrul decor de semințe de in; însă puteți adăuga câteva bobițe dacă doriți :)). De ce semințe de in?..pentru că sunt super sănătoase (au proprietăți ce combat celulita) și-mi plac multtt...

Ca variantă pentru decor poate fi puțin parmezan dat la răzătoare sau ras cu ajutorul cuțitului econom, eu am pus doar puțin ulei de măsline. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu feta, spanac si sos olandez