Este pentru prima oara cand gatesc asa ceva si asta "din cauza" fiului meu pentru ca el mi-a tot zis sa-i fac creveti, eu nu si nu, dar .... pana la urma am cedat. Eu personal am gustat dar nu e pentru mine asa ceva, in schimb fiului meu i-a placut!
Pentru reteta m-am inspirat de la Mihaelar63, ca si asa ma ameninta Denis ca ma spune Mihaelei ca nu-i fac creveti! :))))
Pentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie.
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al dente. Se strecoara, se clatesc si se lasa sa se scurga de apa.
Intr-o tigaie se pune uleiul si untul la incins. Se adauga ardeiul taiat cubulete mici si se pune la calit. Dupa 2 minute se adauga si usturoiul. Se mai lasa 2 minute apoi se pun crevetii. Se lasa sa se caleasca timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana incep sa devina rozalii apoi se toarna vinul, sare si piper dupa gust.
Se mai lasa sa fiarba inca 3-4 minute, se adauga pastele, zeama de lamaie, se amesteca totul bine, se mai potriveste de sare si piper apoi se pune patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui vinul cu supa de legume sau supa de pui.