Fasole batuta

de RuxyRux in Mancaruri de post, 3 Ian 2011 | 6449 vizualizari

 

Toata lumea o stie...deloc usoara, insa delicioasa cu muraturi...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole( e bine sa alegem fasole noua care fierbe mult mai usor)
  • 2 cepe
  • 100-150 ml ulei ( in functie de gustul fiecaruia mai gras, mai putin gras)
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura bulion
  • 5 catei usturoi  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine)

Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat.

In tigaie punem uleiul si in el prajim ceapa taiata marunt( nu e un obicei sanatos insa fara excese si o data la nu stiu cat se accepta).

O calim cateva minute la foc mic adaugam boiaua dulce, si apoi bulionul.

Cu aceasta compozitie pe care o impartim in trei, incepem sa mixam fasolea. Punem si usturoiul la mixer. Potrivim de sare. Numai cu doua parti din compozitia de ulei mixam fasolea. A treia parte o punem deasupra si decoram fasolea. Servim cu muraturi...delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (61)

RuxyRux 1

08.01.2011, 13:25

Ma bucur ca v-a placut fasolica mea

mirela0911 1

10.01.2011, 22:36

chiar demult nu am mai mancat fasole batuta

RuxyRux 1

11.01.2011, 15:51

Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de fasole "batuta"