Fasole Batuta

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2014 | 3464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe,
  • 2 cepe mari ,
  • 4 catei de usturoi,
  • 1-2 morcovi medii,
  • ½ de telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 lingura sare cu gust de afumatura ( Se gaseste la Afi Cotroceni),
  • Ulei,
  • Cimbru,
  • Pentru decorul de ceapa pe care o adaugam deasupra:
  • 2-3 cepe,
  • ½ lingurita boia dulce de ardei
  • ½ de lingurita de boia afumata,
  • sare dupa gust,
  • Putin sos dulce-acrisor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole Batuta:

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati.

A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza:

Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul procedam la fel (le putem taia marunt sau cubulete).

Luam o cratita (oala) de 5 litri, adaugam 3 litri de apa, o lingurita de sare si adaugam fasolea si legumele si lasam sa fiarba. Adaugam foile de dafin si putin cimbru. Incercam din cand in cand fasolea sa vedem daca este fiarta.

 Luam usturoiul, il curatam si il zdrobim. Daca fasolea s-a fiert o scoatem si o punem intr-o strecuratoare, pastram din lichidul in care a fiert, dar nu tot lichidul, surplusul se va arunca.

 Fasolea o vom zdrobi in doua etape, prima data intr-o sita (strecuratoare) deoarece vor ramane multe coji pe care le vom arunca si de abia dupa aceasta etapa vom pune fasolea rezultata in robot si o vom mixa bine.

Adaugam usturoiul, sare si putin ulei si continuam mixarea pana se va omogeniza bine. Daca este prea uscata mai adaugam din lichidul in care a fiert dar nu puneti mult de la inceput doar completati daca este nevoie.

Concomitent ne vom apuca sa pregatim si ceapa calita care va fi aranjata deasupra fasolei. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei cand este translucida adaugam boia si lasam sa prinda si culoare.

Adaugam si sosul dulce-acrisor, asteptam sa se combine savorile dupa care o scoatem din tigaie si o vom adauga peste fasole.

 Fiecare poate decora dupa gustul lui.

 Pofta Buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole Batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta