Fasole facaluita

de Florin A in Mancaruri de post, 28 Mar 2016 | 4118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • o lingurita cu sare
  • usturoi dupa gust
  • cateva cepe potrivite
  • ulei pentru calit ceapa
  • 200 g suc de rosii/bulion
  • patrunjel verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe.

Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar.

O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.

Pentru prajeala: Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste usor. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.

Se serveste alaturi de ardei copti, salata de varza sau muraturi! Este la fel de delicioasa, indiferent de varianta aleasa! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand ca pe parcursul fierberii, apa sa fie inlocuita (tot cu apa fierbinte, cea rece opreste procesul de fierbere)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]