Fasole frecata cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 6429 vizualizari

 

Fasolea aceasta chiar ,, traditional '' a fost frecata cu lingura de lemn din cauze obiective: s-a defectat robotul . Oare de aceasta a fost mai gustoasa ?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba marunta
  • 2-3 cepe
  • 1 praz
  • sare 
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 1 varf cutit boia rosie
  • 20 cani faina malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu mamaliguta:

Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore .

Fierbeti 1 ora in multa apa sarata  [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa .

Cu o lingura de lemn frecati fasolea pana devine ca o crema .

Ceapa si prazul taiate julien le prajiti in ulei , adaugati putina apa, sare ,boia  si lasati sa mai dea cateva clocote .

 Preparati o mamaliguta din doua cani de faina de malai .

Serviti fasolea frecata langa mamaliguta calda , cu sosul de ceapa si praz.

Muraturile preferate sunt bune insotitoare a acestei mancari .eu am avut gogosari murati .

TIPS-URI

1

Pentru prepararea fasolei frecate cele mai bune boabe sunt cele albe si foarte marunte [ cat mazarea uscata].

2

Nici eu nu stiam dar am invatat la piata . Merita efortul de a va achizitiona fasolea boabe din piata de la tarani .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină