Fasole in bol de paine

de DanaModog in Porc, 20 Mai 2014 | 4783 vizualizari

 

Sunt multe restaurante care servesc fasole in bol de paine dar sincera sa fiu mie imi place mancarea gatita acasa asa ca am incercat si eu si uite ce mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

  • pentru ciorba de fasole
  • 250 gr fasole (eu am folosit pestrita)
  • 1 ciolan afumat
  • 1 morcove mare
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 gogosar rosu
  • foi de dafin
  • vegeta
  • tarhon
  • cimbru
  • boia
  • 3 linguri de bulion
  • pentru paine
  • 1,5 kg de faina
  • o jumatate de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • un ou (pentru uns painea)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in bol de paine:

Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale.

Painea am facut-o eu:

1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri ulei de masline si apa calda cat cuprinde. Am lasat la dospit o ora dupa care am impartit aluatul in 4 oale mici si am bagat aluatul la cuptor. Inainte cu 10 minute sa scot painicile le-am uns cu un ou pentru a fi mai aspectuoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in bol de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat