Fasole scazuta, cu ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2010 | 84843 vizualizari

 

S-a mancat toata la o masa, atat a fost de buna ;) :D

 

INGREDIENTE

  • un ciolan afumat

Pentru fiert:

  • 500 g fasole uscata
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • o foaie de dafin

Separat:

  • 3 cepe
  • un morcov mare
  • 2-3 linguri cu bulion
  • putin cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare/ delikat
  • piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta, cu ciolan afumat:

      Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.

      In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin. 

      Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera  cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra.  Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat. 

      Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate  sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat  si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor.  Oprim focul si presaram marar tocat marunt.

     Servim calda, cu ceva acru.

     Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne