Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi

de Panacris in Vita, 27 Mai 2012 | 10582 vizualizari

 

E perioada cartofilor noi, nu am putut rata aceasta ocazie, combinand aroma dulce a cartofilor, cu un un savuros ficat de vitel.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi 2000 g.,
  • ficat de vitel 1000 g.,
  • lapte 300 ml.
  • ulei de palmier
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat,
  • marar verde 1 leagtura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi:

Ficatul de vitel se portioneaza si se lasa in lapte cca. 30 de minute la frigider. Intre timp se freaca cartofii noi cu sare sau cu o periuta, sub jet de apa rece. Daca sunt micuti se lasa intregi, daca sunt mai marisori, se taie in cuburi mari. Se pune uleiul de palmier la incins, intr/un ceaun si se prajesc  cartofii. Se scot intr/o strecuratoare, ca sa se scurga surplusul de ulei, se asezoneaza de sare, piper si marar tocat marunt. Ficatul se scoate din lapte, se spala sub jet de apa rece si se gateste pe gratarul incins. Nu trebuie prajiti, mai mult de 8 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea feliei. Se serveste cu salata de sezon.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vitel cu praz