Ficat in lapte si mazare cu ciuperci

de La Ancuta in Ficat, 11 Ian 2011 | 5638 vizualizari

 

Imi era pofta de mazare si aveam si niste ficat, asa ca le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 cana de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura bulion
  • marar
  • sare, piper
  • 2 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat in lapte si mazare cu ciuperci:

Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper.

Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore.

Intre timp pregatim mazarea.

Ceapa o curatam si o taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam morcovul si mai lasam putin pe foc amestecand.

Adaugam ciupercile si apa cat sa acopere legumele. Lasam sa fiarba pana sunt ciupercile moi iar apoi adaugam mazarea si o lingura de bulion.

Lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si adaugam mararul tocat si usturoiul pisat. Daca este nevoie putem adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa. Se mai da un clocot si se stinge focul.

Ficatul il scurgem bine de lapte si il tavalim putin in faina. Prajim ficatul in ulei incins pe ambele parti iar apoi il scoatem pe servetele absorbante, pentru a scurge excesul de ulei.

Servim ficatul cald alaturi de mazare si ciuperci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat in lapte si mazare cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu ficat