File de pui cu sos de portocale si mazare

de alldaycooking in Pui, 16 Feb 2012 | 3694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de pui
  • sare
  • piper alb
  • 1 portocala
  • 100 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • busuioc
  • unt
  • 300 gr mazare
  • 1 cubulet de unt
  • sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu sos de portocale si mazare:

File-urile de pui le-am batut cu ciocanul pentru snitele. Am presarat putina sare si piper alb pe fiecare file de pui. Am prajit in foarte putin ulei pieptul de pui, apoi l-am scos pe o farfurie. Intr-o tigaie am topit un cubulet de unt, apoi am adaugat sucul de la 1 portocala proaspat stoarsa si inca 100 ml suc de portocale. Am lasat sosul sa fiarba aproximativ 3 minute, apoi am adaugat busuiocul si ghimbirul macinat. In acest sos am pus file-urile de pui si am lasat sa fiarba impreuna timp de 5 minute.

Am asezat carnea de pui pe farfurii, iar sosul l-am mai lasat putin pe foc sa mai scada. Cand a avut o consistenta ceva mai groasa am presarat sosul deasupra pieptului de pui.

Mazarea am pus-o la fiert cu foarte putina apa. Cand apa a scazut aproape complet, am luat de pe foc am adaugat putina sare si un cubulet de unt. Am pasat mazarea pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat un ou si am amestecat bine pentru omogenizare. Cu ajutorul pos-ului am facut rondele din piure-ul de mazare pe care le-am copt pe hartie de copt. Eu le-am lasat la 250 de grade Celsius pana cand au inceput sa se coloreze varfurile si marginile rondelelor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu sos de portocale si mazare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu piept de pui - Reteta gustoasa si satioasa