Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

de Bucataras in Salau, 20 Mai 2019 | 5047 vizualizari

 

Trebuie sa ma crezi pe cuvant ca acest snack o sa dea dependenta. E super usor de facut si o sa ajungi sa-l indragesti la fel de mult ca mine.

 

INGREDIENTE

  • 1 file mare de peste (salau)
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 100 g de faina
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 lamaie
  • 100 g parmezan ras
  • covrigei sarati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan:

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie.

Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari.

Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece prima data bucatile de peste prin ele.

Trece-le apoi prin ou batut si prin amestecul de covrigei si parmezan.

Incinge uleiul intr-o tigaie si cand este gata de prajit, pune batonetele de peste inauntru.

Prajeste-le pe ambele parti pana capata o nuanta aurie. Scoate-le pe o farfurie cu servetele, pentru a absorbi uleiul in exces.

Serveste-le alaturi de cartofi prajiti sau chipsuri, langa un sos tartar, alioli sau chiar si un sos sweet chilli. 

Poti oricand sa-mi urmezi exemplul si sa ii servesti cu o dulceata de ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau Bonne Femme