Salau cu aroma de afumat

de mihaelar63 in Salau, 21 Dec 2014 | 6501 vizualizari

 

Salaul este unul din pestii mei preferati de apa dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg salau
  • 1 conserva sprot afumat
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta ardei rosii
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 varf cutit boia
  • 1 varf cutit turmeric
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/ 2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lamaie - zeama
  • sare
  • Oregano verde , salata verde, mazare verde , morcov fiert la decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu aroma de afumat:

Se deschide conserva .

Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie .

Pestele se curata , se portioneaza si se spala .

Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana .

Ungeti pestele cu pasta formata si-l lasati o ora la macerat .

Puneti salaul in tava si-l coaceti la cuptor aproximativ 30 minute pana incepe sa se rumeneasca .

Gustati si daca va pare prea uscat stropiti cu putin ulei de masline .

TIPS-URI

1

Salaul copt nu trebuie lasata sa se rumeneasca prea mult pentru ca are o carne de textura densa si va fi prea sec si uscat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu aroma de afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]