Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura

de mihaelar63 in Porc, 16 Dec 2014 | 27541 vizualizari

 

Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
  • 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa de cimbru macinat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura:

Cum se prepara Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura

Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .

Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi  300 ml apa .

Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .

Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .

Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .

Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .

Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .

Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturi. Recomandam si Friptura de porc cu sos de piper verde

TIPS-URI

1

Fleica prin coacere va eliberea grasime si nu mai este nevoie de ulei sau untura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:29

Mihaela nu mai sta sa inghiti . Fa rost de fleica

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:30

Raluca ,multumesc

mihaelar63 1

21.12.2014, 00:54

Simo ... resuscitez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu din carne de porc marinată