Floare

de - Andreea - in Dulciuri, 9 Noi 2013 | 4419 vizualizari

 

O floare din aluat dospit ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 40 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca.

Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Impartim aluatul in doua parti egale pe care le intindem sub forma rotunda.

Punem prima foaie,presaram zahar si adaugam si cea de-a doua foaie.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul fasii si le rotim astfel obtinind efectul de floare.

Se mai lasa la dospit 10 minute dupa care se da la copt in cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

- Andreea - 1

10.11.2013, 14:55

... Multumesc tare mult Dana ...incerc sa invat cat mai mult...

Sidy 1

10.11.2013, 14:57

Cat e de faina ! Sa n-o papi !

- Andreea - 1

10.11.2013, 15:06

Sidy ... eu n-as papa dar nu e loc de copii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]