Flori de dovlecei in aluat dulce

de Julie in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 4204 vizualizari

 

De la plantele de dovlecei putem folosi si florile, nu numai fructele. Acestea sunt bogate in vitamina A, acid folic si au proprietati diuretice si racoritoare. 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii. Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • flori de dovlecei,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri faina,
  • 1lingura zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecei in aluat dulce:

Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele). Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei in aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu clatite si capsuni