Fluturasi - Briose cu crema de vanilie

de Corinuta in Prajituri, 20 Mai 2011 | 30804 vizualizari

 

Ce sa va spun? Sunt fan briose....dar probabil stiti deja :)) Se fac si se coc rapid si cu crema sunt de-a dreptul divine! Si se mananca cat ai clipi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr briose:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • Ptr umplutura si topping:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 50 g gem de capsuni
  • 20 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi - Briose cu crema de vanilie:

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de minute, apoi se lasa la racit.

Se prepara budinca asa cum scrie pe plic, apoi se lasa la racit acoperita cu o folie. Se bate frisca si se amesteca cu budinca. Puteti sa faceti si fara frisca.

Se taie cate un capacel de la fiecare briosa, se scobeste din miez, apoi se umple cu crema. Se taie capacelele in doua si se infig in crema sa formeze aripioarele. Pe mijloc se pune cate o lingurita cu gem si apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi - Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise