Foccacia cu măsline verzi

de Pur_si_simplu_papa_bun in Piine, 3 Apr 2011 | 5374 vizualizari

 

INGREDIENTE

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu măsline verzi:

M-am apucat de frământat pâine, mai bine zis o foccacia, adică o pâine plată originară din Italia (am găsit pe net explicaţia asta).
Am început prin a face o maia din 3-4 linguri de făină, 1 plic de drojdie uscată, un pic de zahăr şi lapte călduţ.

Am lăsat-o să crească lângă foc cam o jumătate de oră. Am cernut 500 g de făină într-un caston şi am făcut un crater în mijlocul ei. Am turnat maiaua, 50 g unt topit şi răcit, 6 linguri de ulei, sare, rozmarinul tocat, oregano. Am început să frământ aluatul cu lapte şi apă până a devenit elastic şi se desprindea uşor de pe vas şi mâini.

L-am lăsat să crească la căldură cam o oră, după care l-am mai frământat un pic, l-am întins cu palmele într-o tavă pe care am pus hârtie de copt, am pus măslinele pe el (apăsaţi-le uşor) şi l-am crestat cu cuţitul (am vrut să reprezinte o frunză :)).

Pâinica mea s-a copt în cuptorul încălzit cam o oră, după care am dat-o cu un pic de apă rece şi am mai pus-o la cuptor câteva minute (se rumeneşte mai frumos deasupra dacă o daţi cu apă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu măsline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]