Foccacia-floare

de Ancutsa in Piine, 3 Mar 2019 | 2762 vizualizari

 

Foccacia cu cartof dulce, crestată ca o floare, unsă cu ulei în care am lăsat la infuzat puţin usturoi, decorată cu măsline, carne afumată şi roşii cherry.

 

INGREDIENTE

  • 410 g făină,
  • 155 g cartof dulce,
  • 104 g mix măsline (negre şi naturale),
  • 85 g carne afumată,
  • 80 g roşii cherry,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 250 ml apă călduţă,
  • 2 linguriţe sare,
  • 3 linguri (45 ml) ulei de măsline,
  • 1 căţel de usturoi,
  • 1 linguriţă oregano uscat,
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat,
  • Un vârf de linguriţă busuioc uscat măcinat,
  • Un gălbenuş de ou (18 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia-floare:

 

Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit.

Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se obţine o pastă, care se lasă 10 minute, pe masă, la crescut. Apoi se adaugă cartoful dulce pasat cu o furculiţă, restul de apă, 2 linguri din uleiul de măsline (în uleiul rămas în recipient se pune acum usturoiul zdrobit, pentru a-l aroma şi a-l folosi la uns), sare şi aprox 300 g făină, amestecând şi frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi întins. (Din cantitatea de făină dată la ingrediente, am folosit o lingură la maia, aprox 300 g la aluat, rămânând 90 pentru presărat pe masă). Se presară făină pe masă, se mai frământă aluatul, doar uşor, cât să-i dăm formă, apoi se întinde într-o foaie potrivită ca grosime. Se transferă în tavă.

Se unge cu uleiul aromatizat cu ustoroi (dar fără a pune pe aluat şi usturoiul) şi se presară oregano, rozmarin şi busuioc. Se crestează din loc în loc, astfel încât să semene cu o floare uriaşă, apoi se decorează cu măsline şi roşiile spălate şi tăiate felii. Carnea afumată se taie felii subţiri şi se adaugă pe blat, în crestăturile făcute anterior, astfel ca atunci când aluatul va creşte în cuptor, carnea să ţină pe loc aluatul, acolo unde l-am crestat, ca să păstreze forma de floare.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 20 de minute, se scoate tava, se unge cu gălbenuş şi se mai dă la cuptor cam 10 minute. Va prinde un luciu frumos.

 

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 4 portii mari sau 6 medii.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/foccacia-floare-cu-cartof-dulce-masline.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia-floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle super pufoase