Foi Lica umplute cu cremă de rahat

de Panacris in Prajituri, 19 Dec 2014 | 12998 vizualizari

 

Așa, ce-mi plac provocările;) Cum vă spuneam zilele trecute, am fost rugată să prepar ceva dulce pentru un eveniment la servici;) Dar nu mă puteam prezenta doar cu o prăjitură, așa că a urmat și a doua;) După ce am inspectat cămara, mi-a venit în minte prăjitura cu foi de napolitane, nelipsită de sărbători. O prăjitură simplă și la îndemâna oricui:) P.S. Tot vroiam să mă scap :D, de rahatul acela întărit;) Știți voi, când am cerut sfaturi ;)

 

INGREDIENTE

  • foi Lica, în traducere foi de napolitane un pachet mic,
  • Rama mit Butter 1 pachet,
  • rahat colorat 500 g,
  • zahăr cu aromă de rom Dr Oetker,
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • strafide,
  • nucă de cocos,
  • cacao neagră Dr Oetker,
  • dulceață de piersici a la Panacris un borcan,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica umplute cu cremă de rahat:

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic, amestecându-se întruna, până ce se obține o cremă omogenă, bineînțeles ajutat cu apă, cca. 300 ml. Dacă se înverșunează rahatul să se topească, se recurge la ajutorul mixerului vertical Phillips, pentru a mărunți, bucățile rebele întărite ;). După ce s-a obținut o pastă omogenă de rahat, se adaugă Rama mit Butter bucățele, nuca de cocos, stafidele, zahărul cu aromă de rom, zahărul vanilinat.  

După ce s-a obținut o cremă omogenă se începe ansamblarea prăjiturii. Se tapetează o tavă cu folie transparentă, apoi se pune prima foaie de napolitană, se adaguă cremă de rahat, cca. 5-6 linguri, se întide pe toată suprafața foii de napolitană, apoi se așează o nouă foaie, un nou strat de cremă, apoi o altă foaie Lica ( napoiltană), apoi se unge foaie cu dulceața de piersici, urmează o nouă foaie de napolitană, un nou strat de cremă, urmează o nouă foaie de napolitană, apoi un nou strat de cremă și se încheie cu foaie de napolitană.

Din criză de timp, nu am venit și cu glazură;) Data viitoare, spre să finalizez cu glazură ;) Prăjitura se acoperă cu folie alimentară, se așează un tocator mai greu deasupra și se lasă le rece până a doua zi ;) A doua zi se porționează cu un cuțit subțire și lung ;)

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

P.S. Pare complicat, dar după ce prepari prima dată, vei vedea că e tare simplă, spornică și gustoasă prăjiturica! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica umplute cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gherman Schmith