Mini-rulouri cu gem de macese si nuci

de alilianaa in Prajituri, 25 Feb 2014 | 5341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri margarina
  • 300 g faina ( in functie de faina, mai se poate adauga, verificand consistenta aluatului)
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o jumatate borcan gem de macese
  • un pumn de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulouri cu gem de macese si nuci:

Aluatul: faina se cerne si se pune intr-un vas adanc cu sare. Se adauga margarina si bicarbonat stins cu zeama de lamaie si se framanta in uscat. Dupa ce a fost incorporata faina ( rezulta un aluat nelegat) se adauga putin cate putin apa si se framanta pana cand aceasta este incorporata bine. Aluatul rezultat se pune la odihnit cca o ora la frigider. 

Nuca se pune la prajit si se taie cu cutitul. 

Din aluat am obtinut 4 foi. Se intinde foaie cu foaie, fiecare foaie se unge cu gem de macese si se adauga nuca.  Se ruleaza si se taie in portii de masuri potrivite. Mini-rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 30 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulouri cu gem de macese si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu magiun de prune