Foietaj cu mere si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Ian 2011 | 23154 vizualizari

 

Inspirat de Adriana Bobu si aplicand principiul 2 in 1 a iesit o minunatie de prajitura

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1.5 kg mere
  • 300 g nuca
  • 10 Linguri zahar
  • 1 Lingurita scortisoara
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere si nuca:

Merele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 min se da la o parte si se lasa la racit .

Nuca se macina cu masina de nuca.

Cand merele sunt racite bine se amesteca cu nuca si zaharul vanilat

Aluatul dezghetat, se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul

jumatate din umplutura se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans

Se taie felii de aprox 3-4 cm (eu le-am taiat cam subtiri si s-au rasturnat la copt.

Se pun in picioare in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenush de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 220 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos (circa 1 ora)

Se pot pudra cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (de post)