Prajitura cu spuma

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 23 Noi 2014 | 11384 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 600 gr faina,
  • 200 gr untura sau margarina,
  • 150 gr zahar,
  • un praf de copt,
  • 4 galbenusuri,
  • Ingrediente crema:
  • 1 foaie sfaramata,
  • 200 gr lapte,
  • 250 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri gem,
  • 2 linguri cacao,
  • un pic de cafea,
  • esenta de rom,
  • un pumn de nuci tocate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma:

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.

O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul bine, rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare, la bain marie cu 200 gr zahar si se pun deasupra. Peste albusuri se rade ciocolata.

Se lasa sa stea pana a doua zi, cand foile se inmoaie si se poate portiona.

               

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.11.2014, 21:16

O prajitura delicioasa!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

24.11.2014, 00:26

Intr-adevar,e o prajitura aspectuasa si foarte gustoasa.

Benut 1

22.12.2014, 16:57

Am facut azi reteta si am observat ca lipseste un ingredient la foi... Daca se fac cum sunt scrise,nu se pot framanta. Eu am pus lapte. Sper sa fie ok....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fraguta