Fondant din bomboane Marshmallow

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2014 | 5696 vizualizari

 

reteta preluata de la Ancuta careia ii multumesc si ii trimit un gand drag. In ceea ce priveste rezultatul, aici se vede lipsa exercitiului. Si cand ma gandesc ce-mi placea sa modelez plastelina.... Dar au trecut cativa zeci de ani de-atunci... :((

 

INGREDIENTE

  • 300 gr bomboane Marshmallow albe
  • 4 linguri apa rece
  • 70 gr. margarina Rama cerea reteta Ancai (eu am folosit unt)
  • 750 gr. pudra proaspat cernut
  • 100 gr. amidon
  • colorant alimentar (praf; rosu si verde am folosit eu)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant din bomboane Marshmallow:

Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas).

In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate un sfert de lingurita colorant (rosu si verde).

Am turnat colorantul dizolvat peste cate o portie de bomboane, am dat pe rand cate un vas la cuptorul cu microunde cate 1-2 minute,pana s-au umflat bomboanele si au devenit moi.

Am scos vasul de la microunde, am amestecat cu o lingura sa se omogenizeze pasta de bomboane topite+ colorantul, am adaugat amidonul (cate 50 grame in fiecare vas),apoi zahar pudra proaspat cernut din comert (cate 375 gr).

Am framantat fondantul pe masa de lucru pana s-a incorporat tot zaharul.

Am infasurat in folie alimentara fondantul si l-am dat la rece pana in momentul folosirii.

A doua zi am incercat sa modelez trandafirasi dupa modelele gasite pe net.

Nu e chiar ce mi-am dorit dar stiu ca pentru a avea rezultate trebuie exercitiu, nu gluma!

Pana una-alta,tinand cont de faptul ca e prima incercare de acest gen, sunt multumita de rezultat... ;)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant din bomboane Marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina