Aceasta friptura nu lipseste niciodata din casa noastra in seara sfantului Craciun.
Daca nu miroase a carnati si nu primesti colindatori nici nu simti sarbatoarea .
Asa am invatat de la mama si bunica si asa fac si eu .
Paradoxal pe cat e de simplu de preparat , pe atat de gustoasa este !!!
Nu e interzis sa o prepari de cate ori ti-e pofta !!!
Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .
Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .
Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.
Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit , verificand din cand in cand sa nu se arda si adaugand putina apa daca e necesar.
Am servit cu cartofi taranesti dar merge bine si cu pireu de cartofi.
Nu uitati de muraturile preferate !!!
1
Voie buna si daca nu aveti pofta incercati un paharut de palinca !!!