Friptura brasoveana

de MotanLaOale in Porc, 31 Mar 2016 | 10299 vizualizari

 

Local se gaseste si sub denumirea de Specialitate brasoveana. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de porc putin impanata
  • 800g cartofi rosii
  • 2 cepe rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura brasoveana:

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare.

Se pun in apa rece.

Carnea se taie cuburi potrivite.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute.

Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste carnea.

Se presara condimentele, se pune un pahar de apa, se amesteca si se lasa la fiert la foc potrivit, cu capac, 20-25 minute.

Se lasa la prajit pana carnea devine frageda, scade zeama si bucatile de carne se prajesc putin.

Intre timp se prajesc cartofii separat in baie de ulei.

Cand sunt prajiti, se scurg si se pun peste carne si se amesteca.

Se mai prajesc impreuna 2-3 minute, se potriveste de sare si este gata.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura brasoveana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brassoi Apropecsenye (friptura brasoveana )