Friptura de iepure

de Retete cu Margareta Cismasiu in Iepure, 12 Mar 2015 | 8234 vizualizari

 

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase.Este o carne slaba,fara colesterol,dar foarte bogata in vitamine.Poate intra cu succes pe lista de preferinte a oricatei persoane care tine dieta.
Fiind o carne slaba,se gateste la temperatura scazuta,cu mare grija sa nu se usuce.Timpul de preparare este scurt,mai mult dureaza marinarea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de aprox.2 kg,
  • 250gr vin alb,
  • 1 ceapa,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 ling otet,
  • sare,
  • piper,
  • rosmarin,
  • salvie,
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.Se scoate carnea din marinata si se unge bine cu ulei.Se asaza intr-o tava,se impaneaza cu usturoi,iar deasupra se toarna marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.

Dupa 30 min.se scoate folia si se intorc bucatile de carne.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.Pentru a vedea daca e gata,se inteapa pulpele (pulpele se fac cel mai greu)cu o furculita.Daca intra usor,carnea e gata,se poate scoate din cuptor.

Se serveste cu garnitura de legume sau cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor