Friptura de porc cu orez

de mihaelar63 in Porc, 15 Apr 2019 | 3728 vizualizari

 

 Am avut o bucata de carne de porc Mangalita de casa, grozav de frumoasa. O carne frumos marmorata cu putina grasime care a fost eliberata la copt. Un adevarat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 100 ml ulei
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita de boia rosie ungureasca
  • 1 lingura mix zaatar israelian
  • 1/4 lingurita piper negru brazilian
  • sare
  • orez-200 gr + 100 ml ulei +1 ceapa verde + 1/2 legatura patrunjel verde+sare
  • salata varza verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu orez:

  1. Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute.
  2. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia.
  3. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore.
  4. Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava.
  5. Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu apa.
  6. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 220 grade Celsius.
  7. Se intoarce de vreo doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  8. Dupa 20 minute se pune la functia full gril timp de 10 minute pentru rumenire.
  9. Daca este nevoie se mai pune pe fundul tavii putina apa.
  10. La servire se presara peste carne sos din tava si se da prospetime cu usturoi verde tocat. 
  11. Am preparat un pilaf simplu : Am sotat in ulei ceapa verde taiata rondele , am prajit impreuna cu boabele de orez , am sarat si am turnat deasupra apa fierbinte .Am lasat timp de 10 minute la foc mic , sub capac. Amamestecat cu patrunjel verde tocat.
  12. Alaturi de friptura de porc cu orez am servit o salata simpla de varza-proaspata, de primavara cu ulei de masline, sare si otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si aromati, in vas roman