Friptura de porc la cuptor

de marinicayou10 in Porc, 17 Apr 2012 | 5722 vizualizari

 

Hristos A Inviat !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc,poate fi pulpa,spata,fleica,muschi
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • ulei
  • 2 cani vin alb
  • 4-5 cani apa
  • 3-4 linguri smantana grasa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei.Punem sare si piper pe ambele parti,iar deasupra oregano,cimbru si busuioc.Cu un cutit cu varf ascutit ,facem cateva gauri unde vom baga bucati de usturoi.

In tava punem 2 cani de vin si 2 de apa si dam la cuptor la foc mediu la inceput,iar pe la sfarsit dam focul mai tare sa se rumeneasca frumos deasupra.Cand mai scade din zeama,mai adaugam cate o cana de apa. Cand fripturica este gata,o scoatem din tava,iar cu sosul ramas,il amestecam cu smantana grasa.Servim friptura cu acest sos foarte bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cocolina 1

22.04.2012, 01:07

Arata superb fripturica

marinicayou10 1

23.04.2012, 23:13

Multumesc

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 09:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor