Friptura de vita cu sos rosu

de adicutza2007 in Vita, 27 Aug 2011 | 5229 vizualizari

 

M-am hotarat sa prepar aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac.
Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura "aia buna" pe care o mancam cu piure de cartofi.
Apoi m-am pus pe treaba:

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bucati de snitel de vitel
  • 4 linguri de bulion
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 paharel de vin alb
  • delikat
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos rosu:

- am spalat un pic snitelele, le-am batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.
- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un "vitelus"cam batran :)) )
Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta.
Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute.
Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!
Din pacate insa, a fost "devorata"mult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!

TIPS-URI

1

Piureul de cartofi iese foarte pufos daca puneti mult lapte atunci cand il faceti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stroganoff