Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale

de reisnaor_2006 in Conserve, 31 Oct 2016 | 19703 vizualizari

 

Am primit doua verze cu frunze mari si m-am gandit ca ar fi pacat sa le folosesc la mancare si m-am gandit sa le acresc pentru sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 4-5 litri apa
  • 4-5 lg otet
  • sare mare
  • piper boabe
  • crengute de cimbru
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale:

      Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de cimbru.Cand apa da in clocot adaugam otetul si varza cu cotorul in sus pe care in prealabil l-am scobit.

       Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit incepem sa desprindem frunzele de langa cotor,rand pe rand ca sa patrunda apa fiarta si la celelalte frunze.Frunzele fierte le scoatem pe o farfurie.Dupa ce frunzele s-au mai racit putin le luam pe fiecare in parte si inlaturam cu ajutorul unui cutit nervurile groase.Le punem in pungi si le depozitam in congelator pentru cand avem nevoie la sarmale.

TIPS-URI

1

In loc de otet putem acri varza cu bors sau cu sare de lamaie.

2

Putem adauga in apa usturoi,foi de dafin si crengute de marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

01.11.2016, 00:03

Asteptam sarmalele

reisnaor_2006 1

01.11.2016, 10:00

anca_rm 1

01.11.2016, 14:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conservarea mararului