Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi dimensiune. Se introduc rulourile in sticla ajutandu-ne de o andrea infasurata in tifon ca sa nu rupem frunzele si ca sa ne fie mai usor le introducem pe margine sticlei pentru ca ele se vor desface un pic de indata ce le punem inauntru. Mai putem face unul sau doua suluri. Cred ca intra aproximativ 10 frunze in sticla, depinde cat sunt de mari frunzele. Se strange cu putere dopul sticlei in asa fel incat sa nu patrunda niciun pic de aer.
Se eticheteaza sticlele si se trece numarul de frunze pentru a stii cate sticle vom folosi. Cand avem nevoie taiem sticla la mijloc cu foarfeca avand grija sa nu taiem si frunzele. Se scot usor si se oparesc cu bors fiert. Sunt numai bune pentru sarmale si au un gust deosebit. Eu numai asa le pastrez, nu-mi plac cele cu sare sau congelate.