Fursecuri

de Angelina_Elena in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 4245 vizualizari

 

Aceasta reteta am procurat-o de pe bucataras.ro in urma cu un an,de la Sabina,careia ii multumesc tare mult!!!...este o reteta simpla din care rezulta niste fursecuri pufoase si delicioase,care se pot pastra foarte bine timp de 5-6 zile intr-o cutie/caserola...cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune:):):)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 g faina
  • DECOR:
  • 5 lingurite zahar praf
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri apa fiarta
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Amestecam ouale cu apa si zaharul apoi adaugam esenta de vanilie,coaja de lamaie si uleiul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.Aluatul nu trebuie sa fie nici moale,nici tare...cat sa stea pe lingura.Tapetam o tava cu hartie de copt si ulei,apoi ne ungem pe maini cu ulei si formam bilute de aproximativ 3-5 cm,pe care le asezam in tava la distanta de 2 cm unul de celalalt.Dam tava la cuptorul preincalzit pana devin rumene pe talpa.Din aceasta compozitie rezulta 30-32 fursecuri.

Decor:Intr-un bol punem zaharul praf,cacaoa,uleiul si amestecam pana se leaga.Apoi adaugam apa fiarta  si esenta de rom.Obtinem o glazura potrivit de groasa.Daca dorim o glazura mai subtire mai putem adauga 1-2 linguri apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 17:12

ce bine arata

Angelina_Elena 1

11.10.2011, 19:35

multumesc Gabytza

Sanda s 1

13.10.2011, 21:03

Sunt preferatele mele. Dar doar facute de tine.Stii tu..

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert piersicute