Fursecuri arabesti

de Mitinita in Prajituri, 17 Apr 2012 | 6774 vizualizari

 

In sfarsit apuc sa postez si eu fursecurile de la Craciun,dar pe care le-am mai repetat de cateva ori de atunci si pe care le voi face si de acum incolo. Am descoperit reteta la Edith si mi-a placut aluatul atat de mult ca am mai incercat si alte variatiuni,dar mai tarziu despre ele.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lingura apa
  • 300 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • gem de corcoduse
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca ouale cu apa,apoi se adauga zaharul,la fel si cel vanilat.

 Se adauga si uleiul si se amesteca ,fie cu lingura fie cu mixerul.

Adaugam faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios,dar usor de modelat.

Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de cocos in alta.

Din aluat formam bilute pe care le coacem in cuptorul preincalzit cam 8-10 minute.

Le lasam sa se raceasca si le dam intai prin gem apoi prin nuca de cocos. Dupa cateva ore se vor inmuia,asa ca va recomand sa le mancati a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene