Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 5183 vizualizari

 

Fursecuri moi, aromate, umplute cu crema de ciocolata si nuca = un mare rasfat, delicioase, te lingi pe degete, trebuie repetata reteta. Cam asa a fost la mine!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 80% grasime
  • 60 gr smantana de tara
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicutele ness
  • 2 linguri de lapte cald
  • 1 lingura plina cacao
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema de ciocolata duo la borcan
  • bucati de miez de nuca
  • zahar pentru pudrat fursecurile
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata:

Mixam putin untul, de la temperatura camerei.
Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine.
Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet dizolvat si il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam cacaoa, praful de copt, apoi punem faina cernuta, treptat.
Cand se intareste aluatul si nu mai putem folosi mixerul, framantam cu mana.
Punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il acoperim cu folie, il dam 20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele potrivite (eu am obtinut 30 de bucati).

Luam fiecare bucatica de aluat, o aplatizam in mana, punem putina crema de ciocolata (crema de ciocolata sa fie rece de la frigider) si o bucatica de miez de nuca.
Dam forma rotunda fursecurilor, astfel inchidem crema si nuca in interior.
Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor, le punem intr-o cutie fie metalica, fie de plastic si le acoperim.
Daca nu le pastrati acoperite se vor usca, asa ele raman fragede.
Reci, le pudram cu zahar si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ness, umplute cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cescute cu crema si cirese