Fursecuri cu nuca si glazura alba

de Valclaudia in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 6613 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. nuca macinata
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1/2 pachet unt (la temperatura camerei)
  • 1 pahar iaurt gras
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr.)

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie

Pentru decor:

  • zahar colorat

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si glazura alba:

Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.

Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi  il impartim in doua.

Intindem prima jumatate de foaie pe masa de lucru infainata, decupam fursecurile in formele dorite, le asezam apoi in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana cand se rumenesc usor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit, in timpul coacerii temperatura la mine a fost de 175 grade).

Procedam la fel si cu cea de-a doua foaie.

Glazura o obtinem mixand albusul la viteza mare cu un praf de sare si 200 gr. zahar pudra.La final stoarcem zeama din 1/2 lamaie, mixam pana obtinem o spuma ferma cu care vom glazura fursecurile (eu m-am ajutat de o pensula de silicon).

Decoram fursecurile dupa inspiratie cu zahar colorat si le lasam peste noapte la uscat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si glazura alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca