Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 21 Dec 2012 | 4648 vizualizari

 

Nu am poze din timpul prepararii caci aparatul meu foto face figuri si se deschide numai cand vrea el...asa ca am numai produsul finit....ideea de umplutura cu dulceata si forma fursecurilor am imprumutat-o de la Ruxy, doar ca in timpul coacerii la mine gaura s-a cam umflat si dulceata a dat pe laturi....

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 g faina, aprox
  • 20 ml esenta de rom
  • o vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • jumatate praf de copt
  • dulceata de capsuni
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 lg de lapte
  • 3 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si se da la rece o ora.

Se scoate apoi si se formeaza bilute, iar in mijloc se face o adancitura, unde se pune ducleata de capsuni. Se pun in tava unsa si infainata, sau pe hartie de copt si se coc la 180 grade cam 20 minute.

Intre timp  ciocolata se topeste la microunde cu 3 lg de lapte, se amesteca bine, se lasa un pic sa se domoleasca si se adauga 5 ml esenta de rom. Se scot fursecurile si se presara deasupra cu glazura de ciocolata. Se lasa vreo 5 minute sa prinda un pic glazura apoi se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune