Fursecuri fragede cu gem de prune

de T I M E A in Prajituri, 14 Oct 2012 | 11642 vizualizari

 

Reteta de fursecuri fragede cu gem foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • gem de prune pentru umplutura
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu gem de prune:

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem foi subtiri pe care le decupam cu o forma floare.

Floricelele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 8-10 min, pana incep sa se rumenasca deasupra.

Dupa ce s-au racit ungem cate o floare cu gem de prune, asezam peste gem o alta floare si apasam usor.

Le asezam pe o plansa si apoi pudram cu zahar pudra.

Sunt ideale cu o cafea la micul dejun sau pentru o dupa-masa de duminica ploiasa asa cum e azi.

Si sunt convinsa ca si copiii adora astfel de dulciuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (39)

T I M E A 1

15.10.2012, 15:49

Eduard, Simona multumesc frumos

elucubratiiculinare 1

15.10.2012, 19:17

un dulce de nerefuzat

T I M E A 1

15.10.2012, 19:36

Elecubratiiculinare chiar asa, mereu as manca fursecuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]