Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 24 Iun 2015 | 6423 vizualizari

 

Perfecte langa o ceasca cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • -150 g zahar pudra
  • -200 g unt
  • -100 ml suc de portocale
  • -1 praf de copt
  • -450 g faina
  • -2 oua
  • -100 g fulgi de ciocolata sau o tableta de ciocolata razuita
  • -o lingurita flori de portocal (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata:

Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema.

Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o amestecam cu fulgi de ciocolata si o punem peste restul ingredientelor.

Omogenizam bine.

Punem compozitia intr-o folie alimentara la frigider pentru cel putin o jumate de ora. Trebuie sa se intareasca putin ca sa putem lucra cu el.Vom obtine un aluat cu care se lucreaza destul de greu, dar merita efortul.

Pregatim o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si incepem sa formam din el bile de marimea unei nuci . Le puteti da prin zahar pudra , asta daca doriti. Asezam bilele in tava cu spatiu intre ele pentru ca vor creste si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 -20 minute .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi . 

TIPS-URI

1

mi-au iesit cam 30 bucati , dar asta depinde de cat de mari ii formati

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de branza cu ness